4x4 Afrika Self drive Kenia

Avontuur en zelf rijden?

Nederlandse begeleiding!

Bijzondere diersoorten.

Ontdek de verschillende bevolkingsstammen.

Van de tropen naar de woestijn en weer terug.

Voor onze avontuurlijke mensen die eens iets anders willen dan hetgeen in de reisgidsen staat en die zelf willen rijden, bieden wij de mogelijkheid om in Kenia zelf met een 4x4 auto op pad te gaan. In oktober 2011 wordt door ons een reis georganiseerd door het ongerepte Noorden van Kenia.

Deze tocht is bedoeld voor iedereen die op een andere manier door Kenia wil reizen. Niet over de standaard wegen rond worden gereden door een chauffeur, maar zelf achter het stuur van een 4x4 auto. Natuurlijk gaat er begeleiding mee voor eventuele assistentie en bij pech onderweg. De tenten, accommodatie en het eten onderweg wordt geregeld.

Onderstaand de reis van dag tot dag.

Dag 1: Amsterdam - Nairobi

Met de dagvlucht van KLM vertrekt u om 11.15 uur rechtstreeks naar Nairobi. Hier aangekomen wordt u verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht voor de eerste overnachting in Kenia.

Verblijf in: Guesthouse (logies/ontbijt)

Dag 2: Nairobi

Vanmorgen wordt u na het ontbijt opgehaald en naar uw auto gebracht. U krijgt uitleg over de auto, u leert zelf een band te verwisselen, wat echt wel noodzakelijk is in Kenia. Men geeft u uitleg over 4x4 rijden en de reis die u te wachten staat. Kortom u gaat zich voorbereiden op de tocht door het Noorden van Kenia.

Verblijf in: Guesthouse (vol pension)

Dag 3: Nairobi - Shaba

Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting het Noorden via de schouders van Afrika's op een na grootste berg, Mount Kenya, naar het Shaba Game Reserve. U overnacht in een lodge gelegen in een oase van de woestijnachtige omgeving.

Verblijf in: Sarova Shaba Lodge (vol pension)

Dag 4: Shaba Game Reserve

Vandaag spendeert u de hele dag in het Shaba Game Reserve. U geniet hier van de verschillende landschappen en de grote verscheidenheid aan dieren die u hier gaat vinden terwijl u door het Game Reserve rijdt. Samburu is een onderdeel van een lava vlakte met veel rode aarde, droge rivierbedden, vulkanisch gesteente en steile hellingen. De regio is het thuis van de zeldzame Grevy's Zebra met zijn hele smalle streepjes, de Gerenuk Antilope, die op zijn achterpoten gaat staan voor voedsel, de Somali struisvogels met zijn blauwe poten en de verlegen Oryx. Olifanten en Krokodillen zijn gegarandeerd. Daarnaast vindt u hier een grote verscheidenheid aan vogels.

Verblijf in:Sarova Shaba Lodge (vol pension)

Dag 5 en 6: Shaba - Losai Game Reserve

U verlaat het Shaba Game Reserve en rijdt naar Losai National Reserve. Dit is een semi-woestijn landschap, met rotsheuvels, steppe en rivierbosje die kronkelen langs de riviertjes. De uitzichten zijn hier adembenemend en de dieren die u hier kunt tegenkomen zijn de olifant, Greater & Lesser Kudu, Gerenuk en Grants Gazelle. Een groot gedeelte is alleen toegangelijk in de droge periode in 4x4 auto's.

Verblijf in: kampeerterrein (vol pension)

Dag 7 tot en met 9: Losai - Marsabit National Park

De tocht gaat verder naar het Marsabit National Park. Dit is bekend om zijn dicht beboste berg en de 3 krater meren welke het enige permanente oppervlakte water in de regio is. Ook hier zijn weer vele dieren te vinden, u gaat uiteraard zelf op zoek in uw auto en u vindt hier de Grevy's Zebra, leeuwen, luipaarden, buffels, grote kuddes Kudu's, de ‘gewone’ zebra en vele anderen

Verblijf in: Marsabit Lodge (vol pension)

Dag 10: Marsabit - Kalacha

Vandaag bezoekt u Marsabit stad en een andere vulkanische krater voordat u terug gaat in de woestijn en lavastromen. We kamperen in Kalacha, een kleine Gabbra nederzetting in de hoek van de Chalbi Woestijn. De Gabbra zijn een Oost Cushite volk, familie van de Somali-Rendille welke oorspronkelijk komen uit de Zuid-Somalische hooglanden. Ze zijn nomaden rondtrekkend met hun kamelen. U heeft hier de mogelijkheid om ook zelf te rijden op een kameel. Vandaag en de komende dagen zult u kamperen en net als de Nomaden een rondtrekkend bestaan leiden.

Verblijf in: kampeerterrein (vol pension)

Dag 11 tot en met 14: Kalacha - Kulal

Na het ontbijt vertrekt u uit Kalacha door de Chalbi woestijn via Karigi en dan door de Kaisut woestijn. U arriveert vervolgens eind van de middag in Mount Kulal. Vanaf de top kunt u de Jade zee zien en heeft u een spectaculair uitzicht over de woestijn. De wegen zijn hier echt heel erg slecht en sommige alleen nog per kameel bereikbaar. Er zijn hier verschillende optionele aktiviteiten mogelijk zoals Wandeling door het bos, Ezel en Kamelentocht, culturele tocht en kennismaking met de plaatselijke bevolking.

Verblijf in: kampeerterrein (vol pension)

Dag 15: Kulal - Wamba

Vandaag heeft u een lange rit naar Wamba, u arriveert hier eind van de middag waar u kennis maakt met de plaatselijke Samburu bevolking terwijl de zon onder gaat.

Verblijf in: kampeerterrein (vol pension)

Dag 16: Wamba - Lake Baringo

Vandaag verlaat u Wamba en rijdt u naar het zoetwatermeer Lake Baringo, waar u eind van de middag aankomt. U geniet hier van een boottrip in de avond op zoek naar nijlpaarden, krokodillen, visarenden en vele andere vogels. Lake Baringo heeft veel papyrus en acacia bos. Vanaf de oevers kunt u moeiteloos de dieren en vele vogels bewonderen. Lake Baringo is Kenia's vogel centrum met meer dan 450 van de 1200 soorten die in Kenia zijn te vinden.

Verblijf in: Lake Baringo Country Club (vol pension)

Dag 17 en 18: Lake Baringo - Lake Bogoria

U verlaat Lake Baringo en gaat naar het vlakbij gelegen Lake Bogoria. U bezoekt hier een gebied met borrelende hete bronnen en stomende geisers. U bewondert hier de vele roze Flamingo's op het Sodameer. Daarnaast ziet u hier ook nog andere dieren zoals giraffen, Kudu's etc.

Verblijf in: kampeerterrein (vol pension)

Dag 19: Lake Baringo - Nairobi

Na het ontbijt rijdt u terug naar Nairobi. Hiermee komt een einde aan een fantastische trip door het Noorden van Kenia. U levert uw auto in en wordt naar uw accommodatie gebracht voor uw laatste nacht in Kenia.

Verblijf in: Guesthouse (vol pension)

Dag 20: Nairobi - Amsterdam

Vroeg in de morgen wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw rechtstreekse vlucht met KLM terug naar Amsterdam.

Reissom per persoon: vanaf € 3.495,- (bij 2 personen samenreizend in 1 auto)

4x4 autohuur: € 1.600,- (per auto, max 4 personen inclusief verzekeringen en belasting)

Internationale vlucht: € 825,- (per persoon, KLM instapklasse)

Voor meer informatie kunt u kijken op de volgende link http://www.aberdare.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=373&Itemid=116 of contact met ons opnemen, telefoon 026 - 707 1 707 of vult u ons offerte formulier in, wij nemen dan met u contact op.

Reissom inclusief:

- Nederlandse begeleiding

- Engelstalige gids, monteur en kok

- Kampeergelden

- genoemde accommodaties

- Parkgelden

- Kampeeruitrusting, tent, stoelen en matras (let op: slaapzak zelf meenemen)

- genoemde maaltijden

- Flying doctors service

Reissom exclusief:

- Verzekeringen

- Slaapzak en Kussen

- Internationale vluchten

- Autohuur

- Visa en overige belastingen

- Persoonlijke uitgaven, telefoonkosten, wasserette, fooien

- Overige niet genoemd

Wat dient u zelf mee te nemen op safari?

- Geld voor persoonlijke uitgaven

- Lange broek en trui voor in de avond en voor koude ochtenden, en genoeg dunne en lichte kleding voor overdag.

- Zwemkleding

- Slaapzak en Kussen

- Goede schoenen, ook om te wandelen

- Foto- en/of filmcamera, verrekijker

- Toiletartikelen

- Persoonlijke papieren en verzekeringspasjes